Фізіологія рослин і генетика 2019, том 51, № 4, 347-358, doi: https://doi.org/10.15407/frg2019.04.347

Лабораторний метод оцінювання ферментабільності зерна для селекції зернових культур спирто-дистилятного напряму використання

Рибалка О.І.1,2, Червоніс М.В.1, Поліщук C.С.1, Сурженко І.О.1, Моргун Б.В.2,3, Дубровна О.В.2

Ключові слова: ereal varieties, breeding, starch, fermentability, distilling, edible ethanol, bioethanol, amylase, glucoamylase

Фізіологія рослин і генетика
2019, том 51, № 4, 347-358

Повний текст та додаткові матеріали

У вільному доступі: PDF  

Цитована література

1. Central Intelligence Agency. (2018). The Fact Book. Energy. Fossil fuel reserve and consumption data.

2. Samoyienko, A.G. (2008). Prospects for the production of biodiesel in Ukraine. Ekonomika APK, 4, pp.72-77 [in Ukrainian].

3. Prishlyak, V.M. & Prishlyak, N.V. (2013). Technical-economic and economic aspects of bioethanol production in Ukraine. Nauk. pratsi Inst. bioenerhetychnykh kultur i tsukr. buryakiv, 19, pp. 219-226 [in Ukrainian].

4. Polygalina, V.G. (1999). Technochemicai control of alcohol and distillery production. Moscow: Kolos, 334 [in Russian].

5. Au, F., McKeown, L., McAllisterc, T. & Chavesa, A. (2010). Fermentation characteristics of corn-, triticale-, and wheat-based dried distillers' grains with solubles in barley-based diets determined using continuous and batch culture systems. J. Sci. Food Agric., 90, pp. 2074-2082. https://doi.org/10.1002/jsfa.4054

6. Malakar, R., Tiwari, A. & Malviya, S. (2010). Pullulanase: a potential enzyme for industrial application. Int. J. Biomed. Res., 1, No. 2, pp. 10-20. https://doi.org/10.7439/ijbr.v1i2.53

7. Gago, F., Horvathova, V., Ondas, V. & Sturdik, E. (2014). Assessment of waxy and non-waxy corn and wheat cultivars as starch substrates for ethanol fermentation. Chemical Papers, 68 (3), pp. 300-307. https://doi.org/10.2478/s11696-013-0454-1

8. Zhao, R., Wu, X., Seabourn, B., Bean, S., Guan, L., Shi, Y.-C., Wilson, J., Madl, R. & Wang, D. (2009). Comparison of waxy vs. nonwaxy wheats in fuel ethanol fermentation. Cereal Chem., 86, No. 2, pp. 145-156. https://doi.org/10.1094/CCHEM-86-2-0145

9. Agu, R., Swanston, J., Walker, J., Pearson, S., Bringhurst, T., Brosnan, J. & Jack, F. (2009). Predicting alcohol yield from UK soft winter wheat for grain distilling: combined influence of hardness and nitrogen measurements. Publ. Inst. Brew. Dist., 115, No. 3, pp. 183-190. https://doi.org/10.1002/j.2050-0416.2009.tb00367.x